De groep Janssen Pharmaceutica betaalt in ons land nog geen 3 procent belasting. Toch zou ze via Ierland miljarden versluizen naar een postbus op Bermuda.
Volledig scherm
De groep Janssen Pharmaceutica betaalt in ons land nog geen 3 procent belasting. Toch zou ze via Ierland miljarden versluizen naar een postbus op Bermuda. © RV

Janssen Pharmaceutica, Nike en Ageas kostten de Belgische staat al miljarden door postbus op Bermuda

Ageas, Nike en Janssen Pharmaceutica duiken op in de gelekte Paradise Papers. Dat berichten De Tijd, Knack en Le Soir vandaag op hun website. De drie Belgische media konden dankzij het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) en de Duitse krant Süddeutsche Zeitung de 13,4 miljoen documenten inkijken.

109 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Ja, maar wie heeft er voor gezorgd dat dergelijke constructies wettelijk konden opgezet worden zonder enige vervolging? Misschien moeten die eens op de mat geroepen worden voor bv machtsmisbruik, eigenbelang, Zelfs Fabiola heeft met dergelijke constructies, enfin, fondsen, haar bezittingen verkregen van het Belgische volk overgebracht naar Spanje. Of bv onlangs Frere, de rijkste Belg, geen Eurocent naar de staatskas?
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    De onwil bij te dragen aan de maatschappij op gelijk welke manier dan ook zou beter in de verf gezet moeten worden.Die maatschappijen en mensen die zich daar aan bezondigen zouden een label moeten krijgen,maar ja die hebben ze al namelijk RIJK zijn.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Walter Jannes : een bedrijf moet bijdragen, net als iedereen. Met subsidies aan multinationals vervals je de concurrentie en vergroot je de kloof tussen rijk en arm. Al eens bedacht dat die fabridk gesloten is omdat we 1 te duur zijn en 2 anderen meer subsidies boden ?
  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Het is gewoon misdadig ! Waarom worden bij ons de belastingen aan de bron afgehouden en mogen die financiële experten alles uit de kast halen omdat die multinationals bijna niks belastingen betalen ! En die schelmen van politici die alle gangster praktijken ( zie al capone ) goedkeurend bedekken met de mantel der fraude !
  • Walter Jannes

    6 jaar geleden
    Als je met 11M. een bedrijf (Nike) over de streep kan trekken dat vervolgens 2 extra distributie centra's bouwt van 60M. en daarmee 1.000 jobs kan creëren in een regio waar pas een autofabrikant is gesloten, begrijp ik niet wat daar onethisch aan is?