Cercle Brugge verhuist wellicht naar gloednieuw stadion: “Renovatie Jan Breydel is onbegonnen werk”

© mvn

© RR

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zal na Club ook Cercle Brugge op termijn het Jan Breydelstadion verlaten? Daar ziet het wel naar uit, want uit een studie blijkt dat Cercle zijn renovatieplannen best opbergt. “Een nieuwbouw naast het huidige stadion is de meest aangewezen optie.”

Koen Theuns

Het Jan Breydelstadion verkleinen tot een gezellige voetbaltempel met 12.000 zitjes met daarnaast ook ruimte voor appartementen, kantoren en andere functies: met dat plan trok Cercle Brugge in 2015 naar het Brugs stadsbestuur. Want wanneer Club Brugge naar de Blankenbergse Steenweg verhuist - als alles volgens plan verloopt, tegen 2022 - dan blijft Cercle achter in een te groot en ook verouderd stadion.

Uit een studie besteld door de stad Brugge, eigenaar van de hele stadionsite, zou blijken dat de renovatie van het nu meer dan veertig jaar oude stadion een moeilijke zaak wordt. “Onder meer doordat er nog grote onzekerheid is over wat men tijdens de afbraakwerken zal aantreffen. Er zijn veel technische en daardoor ook financiële vraagtekens”, zegt een welingelichte bron.

35 miljoen euro

Hoewel de studie officieel nog afgeleverd moet worden, is de conclusie wel al bekend. “De studie schuift de sloop van het Jan Breydelstadion en de bouw van een nieuwbouw ernaast naar voor als de beste keuze. Zo kan men het stadion ook inrichten naar wens en kan Cercle in het Jan Breydelstadion blijven spelen tot de nieuwbouw gerealiseerd is.”

Boudewijn Laloo (CD&V), schepen van Financiën en Stadseigendommen, bevestigt de conclusie niet, maar ontkent ze ook niet. “Een onderdeel van de eerste fase van de studie is inderdaad een afweging tussen een kleinschalige nieuwbouw en een renovatie van het bestaande stadion. Die afwegingsnota zal uitmonden in concreet advies van over de meest aangewezen aanpak voor het stadion en de Olympiasite. Maar aangezien de eerste fase nog niet afgerond is, kan ik geen uitspraken doen”, zegt Laloo, die de studie wel eerstdaags verwacht.

Hoeveel het nieuwe stadion zal kosten, is nog niet duidelijk. In 2015 klonk bij Cercle nog dat renoveren de goedkoopste optie was: 21 miljoen euro voor een kleiner Jan Breydelstadion tegenover 35 miljoen euro voor een nieuwbouw.

Bij de voetbalvereniging was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen