Italiaanse miliatairen van de Resolte Support-missie in Afghanistan brengen keukenmateriaal naar een weeshuis.
Volledig scherm
Italiaanse miliatairen van de Resolte Support-missie in Afghanistan brengen keukenmateriaal naar een weeshuis. © EPA

NAVO-ministers van Defensie buigen zich over troepenversterking in Afghanistan

De 29 ministers van Defensie binnen de NAVO zullen het tijdens hun vergadering in Brussel, op woensdag en donderdag, onder andere hebben over de versterking van de NAVO-missie in Afghanistan. Daarnaast staan ook de spanningen met Noord-Korea, de commandostructuur van het bondgenootschap en de cyberveiligheid op de agenda, zo is vernomen bij een woordvoerder van de verdragsorganisatie.

5 reacties

  • raf stevens

    6 jaar geleden
    iedereen is tegen beter weten in aan het geloven dat in Afghanistan de strijd tegen de Taliban kan gewonnen worden. Wie de structuur en de geschiedenis van dat land een beetje kent (en we denken dat militaire overheid dat toch weet) moet inzien dat de bevolking onmogelijk een vreemd leger kan steunen, dus ze doen alsof en zo blijft het aan de gang.
  • Daniel Meuleman

    6 jaar geleden
    De NAVO was toch opgericht tegen het Warschaupact en om de vrede in Europa te waarborgen waar ze dan ook in geslaagd zijn. Daarom vraag ik me af wat de NAVO in Afghanistan verloren heeft. Dat ze gewoon doen waarvoor ze opgericht is.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Wij hebben toch niets te maken met Afganistan. Laat die mensen toch hun vrijheid. Strategisch en economisch is dit land geen enkel gevaar voor onze regio!
  • frans Venloo

    6 jaar geleden
    Troepenversterking ? Dat ze Brussel en Antwerpen eens versterken zodat de burger en toeristen er geen angst meer moet hebben . Wat hebben zij daar te zoeken in godsnaam . Dat ze deze soldaten omvormen en laten dienst doen hier waar het nodig is ook al is er geen vuiltje aan de lucht volgens de politiekers
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    De NAVO is een oorlogsmachine die alleen nog dient om de hegemonistische dromen van de VS waar te maken. Met de verdediging van Europa heeft dit niets meer te zien. De Europese landen kunnen beter de NAVO verlaten en hun eigen verdediging organiseren, voor ze meegesleurd worden in de onontkoombare ondergang van de VS.