© REUTERS

Uber België gaat luisteren naar chauffeurs

Uber België gaat aanpassingen doorvoeren aan zijn systeem ten gunste van de chauffeurs. Dat zei Joost Verdiesen, algemeen directeur van het platform in ons land, aan Le Soir. Zo zal de wachttijd boven twee minuten doorgerekend worden aan de klant en wordt de periode ingekort waarin kosteloos geannuleerd kan worden.

De aanpassingen zouden in de loop van volgend jaar moeten in voege treden. Uber wil daarnaast het evaluatiesysteem aanpassen. Een slechte waardering zal niet meer meetellen bij de berekening van het gemiddelde als die niets te maken heeft met de geleverde kwaliteit van de dienst.

Ook zullen ‘lange’ ritten, van meer dan een halfuur, automatische gesignaleerd worden aan de chauffeurs, zodat ze die kunnen aanvaarden of weigeren. Tot slot zullen de chauffeurs een bestemming kunnen aanduiden waar ze op een exact tijdstip moeten zijn.

“Door prioriteit te geven aan groei, hebben we misschien niet altijd goed naar onze chauffeurs geluisterd”, zei Verdiesen. “Maar vandaag luisteren we naar hun opmerkingen.” Zo zijn er rondetafels met chauffeurs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER