BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Fiscaal expert Michel Maus: "Paradise Papers is beetje 'de helaasheid der dingen': er kan veel gedaan worden, maar de politiek wil niet mee"

Fiscaal expert Michel Maus vindt dat de bedrijven uit de Paradise Papers ter verantwoording geroepen moeten worden. De politiek staat volgens hem op de rem om strenger te reageren, uit vrees om de bedrijven kwijt te spelen. "Maar je kan ook ethisch-moreel optreden. In Groot-Brittannië zijn Apple en Starbucks op het matje geroepen in het parlement. Met resultaat. Ik zie dat hier niet gebeuren", zegt hij.

49 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Een regering met Opvld en NVA dat die iets zouden doen aan die belastingparadijzen dat is luidop dromen jongen,dingen uitvinden om de kleine man te laten betalen dat direct.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Albert Einstein was humanist en socialist, vanaeken jokke. En ik schat zijn morele integriteit en intelligentie hoog in.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Je moest je schamen Tom Maus denkt de juiste oplossing te hebben en omdat hij een socialist is gelooft gij die blindelings.Socialisten en de waarheid gaan nooit samen in een zin.Ze hebben 25 jaar niks aan de achterpoorten gedaan het grote voorbeeld J Crombez.
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Zolang N-VA en ovld de plak zwaaien gaat er niks veranderen integendeel ze doen er echt alles aan die toestanden nog uit te breiden.De belastingen dienen door het voetvolk betaalt te worden!
  • bert paulussen

    6 jaar geleden
    Tegen grote bedrijven en rijken durft deze ultra-liberale regering niks te beginnen. Armen, werklozen en zieken uitmelken is zo veel gemakkelijker voor asociale gangsterregering.