De bezoekers van de tentoonstelling Prehystseria wandelen op een glazen vloer waar muizen onder zitten.
Volledig scherm
De bezoekers van de tentoonstelling Prehystseria wandelen op een glazen vloer waar muizen onder zitten. © Twitter

"Dit is geen kunst, maar mishandeling": bezoekers wandelen op muizen in New York

Het leukste van het webArtiest Joseph Grazi heeft zich de woede van heel wat dierenliefhebbers op de hals gehaald met een kunstwerk. Hij plaatste voor een expo in New York 70 muizen onder een vloerplaat, wat maakt dat de bezoekers op de beestjes lijken te lopen.

3 reacties

  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    de mens staat niet boven dieren, mensen zijn zelf dieren (zoogdier). elk levend wezen staat gelijk. dit is geen kunst, dit kan iedereen maken. wat ze tegenwoordig kunst noemen is geen kunst, want je moet er niks voor KUNNEN. je moet vooral een absurd stel hersens hebben dat er gewoon een ingewikkeld verhaal bij knoopt en dan heb je tegenwoordig kunst gemaakt. geef me dan toch maar zo'n schilderijtje gemaakt met spuitbussen en papier, want dat moet je KUNNEN = kunst.
  • Sophie Thange

    6 jaar geleden
    Gered van de dood? Wat ga je na de tentoonstelling doen? Uiteraard, ook afmaken...MensDOM, dierenRIJK
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Ik ben een sterke dierenliefhebster, maar zie hier ook geen probleem. Ze leven in kolonie en hebben voedsel en water. In een huis met houten vloeren, wordt er ook boven muizen gestapt en het gekraak van de vloer is sterk hoorbaar voor de dieren. Dat de dieren achteraf als voedsel dienen voor de python van de kunstenaar, vind ik wel weerzinwekkend.