© Getty Images/iStockphoto

Overheid richt nieuw platform op tegen manipulatie van sportwedstrijden

Ons land kent sinds dinsdag een nationaal platform ter bestrijding van de manipulatie van sportwedstrijden. Op www.sportfraude.be kunnen (vermeende) gevallen van manipulatie van een sportwedstrijd worden gemeld.

“Het fenomeen van manipulatie van sportwedstrijden heeft de voorbije jaren jammer genoeg regelmatig in de belangstelling gestaan”, opende Sport Vlaanderen in een persbericht. “Het heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste bedreiging van de integriteit van de sport. In een poging die integriteit te beschermen én dit fenomeen aan te pakken, werd een nationaal platform opgericht, waarin de federale overheid en de gemeenschappen, de onderzoeksdiensten, de kansspelregulator, de nationale loterij en de sportsector vertegenwoordigd zijn. Zo kan er een brede, geïntegreerde aanpak uitgewerkt worden om deze praktijken op te sporen, te bestrijden, te bestraffen, maar ook te voorkomen door o.a. preventie en educatie.”

Dit centrale platform (www.sportfraude.be) moet de doorstroming van informatie naar de betrokken dienstn vergemakkelijken. Iedereen met vermoedens van manipulatie, kan dit via deze pagina melden. De anonimiteit van de tipgevers wordt gewaarborgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer