© VIER

Dalilla Hermans: “Ik merk geen stijging van het aantal gore haatmails door De Slimste Mens”

Dalilla Hermans gooit hoge ogen in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. De schrijfster en journaliste verbrak ondertussen het record van nieuwsanker Goedele Wachters en lijkt niet te stoppen. In Humo vertelt ze in een dubbelinterview met Elodie Ouédraogo over haar deelname aan het programma.

nkdr

Toen Danira Boukhriss en Olga Leyers het vorig jaar goed deden in ‘De Slimste Mens’, kregen de twee bakken kritiek over zich heen, maar de kritiek op goed presterende vrouwen lijkt dit jaar uit te blijven. “Inderdaad”, vertelt Dalilla Hermans in Humo. “Iedereen vond Goedele Wachters ook gewoon leuk. Misschien is de mentaliteit gewoon aan het wijzigen?”

© VIER

“Ik krijg sowieso veel haatmail, met een piek telkens als ik in de media verschijn. Ik schrijf nu eenmaal opiniestukken die reacties uitlokken. Maar ik merk nu niet dat ik meer van die mails krijg”, klinkt het nog.

“Een schrale troost”, vertelt Ouédraogo, die zich zelf niet vaak sterk uitspreekt over racisme-kwesties, maar wel zegt blij te zijn dat er mensen als Dalilla zijn. “Dat betekent niet dat ik nooit negatieve reacties krijg. Hoe vaak ik al heb moeten horen dat het wel ‘door mijn kleurtje’ zal zijn dat ik bij Woestijnvis aan de slag ben!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER