Op de Shop&Go-plaatsen mag je maximaal 30 minuten parkeren. De sensoren zullen dan ook een bericht sturen naar de parkeerwachter als een auto die tijd overschrijdt.
Volledig scherm
Op de Shop&Go-plaatsen mag je maximaal 30 minuten parkeren. De sensoren zullen dan ook een bericht sturen naar de parkeerwachter als een auto die tijd overschrijdt. © Foto Vertommen

Sta je te lang op parkeerplek in Leuven? Dan verwittigt sensor automatisch parkeerwachters

LeuvenSensoren in het wegdek controleren voortaan of de maximumduur van 30 minuten dat een auto mag parkeren op een shop-and-goplaats in het Leuvense stadscentrum niet overschreden wordt. In geval van een overschrijding worden automatisch de parkeerwachters verwittigd om de voorziene boete van 27,5 euro uit te schrijven. 

20 reacties

  • Daniel De Weerdt

    6 jaar geleden
    Hoe moet je dan je schijf plaatsen, bij mijn vorige boete stond er uitdrukkelijk dat je het eerstvolgende streepje moet nemen, wettelijk dus, hoe gaan ze het dit keer verkopen, gaan ze nieuwe parkeerschijven ontwikkelen voor de shop en go plaatsen dan.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Shoppen is in 't stad? Te stresserend voor mij. 'Betalende' parking vinden. Opletten voor Shop&Go plaatsen. In sommige winkels drukte van jewelste. Iets drinken? Duur. Iets eten? Duur. Ik weet waar het leuk shoppen is. Online. Met een tasje koffie en een koekje erbij. Of een lekker biertje met versnaperingen. Tijd over om 's avonds lekker te kokkerellen en goedkoop thuis te eten. Nergens beter dan thuis!
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    In kortrijk is dit reeds lang van toepassing,maar 30 min is te kort om boodschappen of bv naar een dokter te gaan.Ondertussen hebben sommigen daar allang iets op gevonden.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Rustig, Jef, het is het einde van de wereld niet! Als je eieren kookt gaat je eierwekker toch ook af?
  • Donald Trompet

    6 jaar geleden
    Mooi voor de kassa maar rot voor de handelaars. Maar goed tegenwoordig lopen ze nogal voor met hun boetes.