Rechts wint Siciliaanse verkiezingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rechts onder leiding van Silvio Berlusconi heeft zondag de regionale verkiezingen in Sicilië gewonnen, volgens de definitieve resultaten die vandaag bekend werden gemaakt. Nello Musumeci, die gesteund werd door Silvio Berlusconi van de centrumrechtse Forza Italia en door Matteo Salvini van de extreemrechtse Liga Nord, behaalde 39,84 procent van de stemmen. Giancarlo Cancelleri, de kandidaat van de Vijfsterrenbeweging (M5S), haalde 34,65 procent.

M5S haalde daarmee een teleurstellend resultaat, gezien de partij gehoopt had haar eerste regio binnen te halen. Het gaat om de zoveelste politieke terugkeer van Berlusconi, die zich persoonlijk inzette voor de campagne op het Zuid-Italiaanse eiland.

Fabrizio Micari, de kandidaat van de Democratische Partij van Matteo Renzi, wist met 18,65 procent de schade beter te beperken dan zijn tegenstander Claudio Fava, die slechts 6,14 procent behaalde. Maar toch blijft het een bittere pil om te slikken voor centrumlinks, dat al vijf jaar aan de macht was op het eiland.

De verkiezing van zondag waren een laatste test voor de parlementsverkiezingen, die tussen februari en april volgend jaar zullen plaatsvinden.

Bron: Belga