© Instagram

Gucci is niet langer het populairste modemerk: dit is de nieuwe nummer één

Het Italiaanse luxelabel Gucci was een tijdje het populairste modemerk ter wereld, maar die periode is nu voorbij. Het merk wordt van de troon gestoten door het Franse Balenciaga.

vwh

Om het kwartaal analyseren modesite Business of Fashion en luxewebshop Lyst de populariteit van zo’n twaalfduizend merken. Daarbij kijken ze vooral naar de digitale activiteit van de labels en de respons. In augustus stond het Italiaanse Gucci, onder leiding van Alessandro Michele, helemaal bovenaan de lijst. Nu moet het plaatsmaken voor Balenciaga, het merk met Demna Gvasalia aan het roer dat onlangs rokken uit automatten, veredelde Ikea-zakken en Crocs met plateauzolen op de catwalk introduceerde.

© IG

Gucci staat nu op de tweede plaats in de ranglijst, gevolgd door Off-White. Yeezy, het merk van de Amerikaanse rapper Kanye West, dat Gucci vorig kwartaal op de hielen zat, is nu niet meer in de top drie te bespeuren. De nieuwe top tien bevat klinkende namen waaronder Vetements, Givenchy, Valentino en Saint Laurent.Onze landgenoot Raf Simons heeft de tiende plaats kunnen veroveren.

De volledige top tien:1. Balenciaga2. Gucci3. Off-White4. Vetements5. Givenchy6. Valentino7. Saint Laurent8. Stone Island9. Moncler10. Raf Simons

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer