VIDEO. Twee politiewagens crashen na lange achtervolging: "Het leek wel een film"

Op het kruispunt van de Oude Leeuwenrui met de Brouwersvliet in Antwerpen zijn dinsdagmiddag twee politiewagens gebotst. Dat gebeurde tijdens een achtervolging van een wagen, die enkele straten verder, in de universiteitsbuurt, werd klemgereden. Twee agenten raakten gewond. Volgens de lokale politie reed de vluchtende chauffeur “als een gek” aan hoge snelheden door de straten van Antwerpen. Luk Alloo zat toevallig in een van de wagens voor het vtm-programma ‘Alloo bij de Wegpolitie’.

BRIP

“De auto kwam vanuit Nederland en werd onderschept op de snelweg”, zegt woordvoerder van de Lokale Politie Antwerpen Wouter Bruyns. “Hij nam de afrit aan de Groenendaallaan, en reed zo via de Noorderlaan naar het centrum van de stad. Ter hoogte van FOD Financiën op de Italiëlei raakte hij enkele dranghekken, die kort werden meegesleurd. Vervolgens draaide hij rechts de Ankerrui op.”

Een ooggetuige kon zien hoe de zwarte Jaguar, met een platte band, door een wagen van de lokale politie en een van de Wegpolitie Antwerpen werd achtervolgd. Op de Brouwersvliet, waar de rijbaan versmalt, knalde de auto van de Wegpolitie Antwerpen tegen een betonnen blok. Ook de combi van de Lokale Politie Antwerpen raakte beschadigd. Twee federale politie-inspecteurs raakten daarbij gewond, ze werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw kan aanrijding nipt vermijden

Een vrouw die werkt op het Falconplein kon net op tijd wegspringen van haar fiets. Ze is er met de schrik vanaf gekomen. “Ik zag politiewagens rijden in de andere richting”, vertelt ze. “Opeens hoorde ik lawaai achter mij. Ik keek om en zag dat er aan volle snelheid een auto achter mij kwam.” Op bewakingsbeelden van een café op het Falconplein is te zien hoe de vrouw maar nipt van haar fiets kan springen. Een man die in de buurt was kwam haar helpen. De vrouw bleef ongedeerd. “Ik besef dat ik enorm veel geluk heb gehad. Het had heel anders kunnen aflopen.”

“Heel wat voetgangers moesten snel wegspringen om niet geraakt te worden”, zegt Bruyns.

“We hoorden enorm luide sirenes en zijn aan het raam gaan kijken”, vertelt iemand die bij SD Worx werkt, aan de overkant van de straat. “Op de Brouwersvliet zagen we een politiewagen tegen een betonblok staan, het blok was een paar meter naar voor geschoven. Een politiecombi was er ook tot stilstand gekomen, het leek alsof de combi tegen de politiewagen gebotst was. Er kwam rook uit de wagen. Kort daarna hoorden we een helikopter circuleren boven de buurt.”

© BFM

Klemgereden

De wagen die werd achtervolgd, kon enkele straten verder, in de Rodestraat, worden klemgereden. Het gaat om een zwarte Jaguar met Nederlandse nummerplaat (zie foto onder). De bestuurder was een 30-jarige man uit Antwerpen. Hij is bekend bij het parket voor verschillende drugsfeiten en diefstallen en stond geseind wegens ‘ontvluchting uit de gevangenis’. De auto werd in beslag genomen door het parket en de verdachte werd verhoord. Vandaag (woensdag) wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Luk Alloo

In een van de politievoertuigen zat Luk Alloo. Voor het vtm-programma ‘Alloo bij de Wegpolitie’ volgt Alloo de Wegpolitie, met een cameraploeg. Luk Alloo en zijn ploeg zaten niet in de gecrashte wagen, maar wel in een van de andere die de gevluchte wagen achtervolgden.

Het ongeval gebeurde toevallig slechts enkele uren nadat de Antwerpse lokale politie had bekendgemaakt dat er minder ongevallen met politievoertuigen gebeuren in Antwerpen sinds de politie een eigen doorgedreven rijopleiding voor prioritair rijden heeft.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© DoLo

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER