De Catalaanse burgemeesters voor het gebouw van de Europese Commissie.
Volledig scherm
De Catalaanse burgemeesters voor het gebouw van de Europese Commissie. © EPA

200 Catalaanse burgemeesters bezoeken Brussel, ook tegenstanders roeren zich in hart van Europa

Crisis CataloniëVanmiddag zijn een tweehonderdtal burgemeesters uit de Spaanse regio Catalonië aangekomen in Brussel. Ze zijn hier om de toestand in hun regio aan Europese politici uit te leggen en het standpunt van de separatisten te verdedigen. Ze betuigen daarmee hun steun aan de afgezette Catalaanse regering, waarvan minister-president Carles Puigdemont en vier minister in ons land verblijven, en klagen het optreden van de Spaanse regering, het gerecht en de politie aan.

28 reacties

  • KOIKA DIANKOVA

    6 jaar geleden
    Bedrijven ontvangen door EU...burgermeesters in een zaaltje....Gewoon bangelijk hoe EU rijke meer aandacht geven...Gewone man begint niks meer waard te zijn...
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Problemen binnengehaald door Francken en de nva . Dank u Bart ! .Nooit meer nva.
  • Nick Blomme

    6 jaar geleden
    Met die zever heeft NVA het recht aan ieder buitenlandse macht om hier te komen speechen. Wedden dat Erdogan dat voorval zal gebruiken de volgende keer. Puidgenont mocht wel maar IKKE niet? Hou de buitenlandse zever in het buitenland!!!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Alsof het iets uitmaakt dat bedrijven "vertrekken uit Catalonië". Catalonië heeft geen financiële onafhankelijkheid. Belastingen worden dus door Madrid geïnd en het maakt niet of ze hun maatschappelijke zetel in Barcelona, in Madrid of in Malaga hebben. Het énige gevolg is dat Catalanen die voor onafhankelijkheid zijn, die bedrijven voortaan links zullen laten liggen.
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Dat ze dan eens ballen aan hun lijf krijgen en dat eens in Madrid gaan proberen ,maar neem jullie Vlaamse vriendjes ook mee opgeruimd staat netjes .