Twee politiewagens crashen na lange achtervolging in Antwerpen

Op het kruispunt van de Oude Leeuwenrui en de Brouwersvliet met het Falconplein in Antwerpen zijn dinsdagmiddag twee politiewagens gebotst. Dat gebeurde tijdens een achtervolging van een wagen, die enkele straten verder, in de universiteitsbuurt, werd onderschept. Twee politiemensen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Luk Alloo zat in een van de wagens van de Wegpolitie Antwerpen.

BRIP

Nadat Nederlandse collega’s hen op de hoogte brachten van een gestolen wagen die de grens was overgestoken, achtervolgde de federale wegpolitie een zwarte Jaguar op de E19 richting Antwerpen. In Antwerpen zag een ooggetuige hoe de gestolen wagen - met een platte band - achtervolgd werd door een combi van de lokale Antwerpse politie en een wagen van de federale wegpolitie. Op de Brouwersvliet, waar de rijbaan versmalt, knalde de auto van de wegpolitie tegen een betonnen blok, ook de combi van de lokale politie raakte daarbij beschadigd. Twee inspecteurs van de federale politie raakten gewond en werden naar het ziekenhuis afgevoerd. Zij liggen nog in het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar. Een fietser kon net op tijd wegspringen, hij/zij bleef ongedeerd.

In een van de politievoertuigen van de Wegpolitie Antwerpen zat Luk Alloo. Voor het VTM-programma ‘Alloo bij de Wegpolitie’ volgt Alloo de Wegpolitie, met een cameraploeg. Luk Alloo en zijn ploeg zaten niet in de gecrashte wagen, maar wel in een van de andere die de gevluchte wagen achtervolgden.

Over de aanleiding van de achtervolging is nog niets bekend, maar volgens de lokale politie reed de vluchtende chauffeur in ieder geval “als een gek” aan hoge snelheden door de straten van Antwerpen. “Hij heeft enkele dranghekken geraakt en op die manier verschillende wagens beschadigd, en heel wat voetgangers en fietsers zijn uit de weg moeten springen om te vermijden dat ze zouden aangereden worden”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns. “Bij een poging tot onderschepping zijn twee politievoertuigen op elkaar ingereden. Iets verderop is het dan toch gelukt de wagen te stoppen en ook de bestuurder is gevat.”

De onderschepping gebeurde enkele straten verder, in de Rodestraat. Het gaat om een zwarte Jaguar met Nederlandse nummerplaat (zie foto onder).

Het ongeval gebeurde toevallig slechts enkele uren nadat de Antwerpse lokale politie had bekendgemaakt dat er minder ongevallen met politievoertuigen gebeuren in Antwerpen sinds de politie een eigen doorgedreven rijopleiding voor prioritair rijden heeft.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© DoLo

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen