Geen assisen voor gruwelmoord, wel correctioneel proces

© sbr

Het proces rond de gruwelmoord op een bejaarde vrouw bij haar thuis in Ardooie start donderdag. Niet voor het assisenhof, wel in de correctionele rechtbank in Brugge.

TIM LESCRAUWAET

Donderdag vindt het eerste correctionele moordproces in de rechtbank van Brugge plaats. De 20-jarige Gillian V. staat daar terecht voor de moord op Maurisette Poiré (83) in haar woning in Ardooie.

“Een echt horrorverhaal”, zegt advocaat Jef Vermassen, die de vier zonen van het slachtoffer verdedigt. “En dat in een miniproces.”

De jongeman uit Beveren riskeert in principe een gevangenisstraf van dertig jaar.

Gillian V. was op het moment van de feiten, januari 2013, amper 17. Zijn slachtoffer was de weduwe van een rijke industrieel. De tiener drong haar woning binnen.

De 83-jarige vrouw werd wakker en kwam op de trap oog in oog met haar moordenaar. Ze vluchtte weg, maar Gillian V. achtervolgde haar en sleurde haar mee naar beneden. Met 34 messteken takelde hij de vrouw toe.

Hij verkrachtte zijn slachtoffer ook nog tot twee keer toe en stak haar in brand. Of de vrouw op dat moment nog leefde, is nog steeds een discussiepunt.

Uiteindelijk liet hij haar dood achter en ging er vandoor met haar auto. Twee dagen later werd hij in de boeien geslagen.

De zaak zal vermoedelijk op een latere datum in één dag gepleit worden. Onbegrijpelijk voor Jef Vermassen, de bekendste assisenpleiter van het land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen