Fietser en voetganger kunnen aanrijding door vluchtende Jaguar maar nipt vermijden

Een zwarte Jaguar met Nederlandse nummerplaat heeft dinsdagmiddag voor heel wat commotie gezorgd in het centrum van Antwerpen. De wagen werd na een lange achtervolging door de politie klemgereden in de universiteitsbuurt. Bij die rit door het centrum van de stad raakten twee agenten gewond. Op beelden is te zien hoe een voetganger en een fietser een aanrijding door de vluchtende Jaguar maar net kunnen ontwijken.

JaTi

Over de aanleiding van de achtervolging is nog niets bekend, maar volgens de lokale politie reed de vluchtende chauffeur in ieder geval “als een gek” aan hoge snelheden door de straten van Antwerpen.

LEES OOK. Twee politiewagens crashen na lange achtervolging: twee gewonden

Bekijk hieronder hoe een fietser bijna wordt aangereden door de auto achter hem:

Een vrouw die werkt op het Falconplein kon net op tijd wegspringen van haar fiets. Ze is er met de schrik vanaf gekomen. “Ik zag politiewagens rijden in de andere richting”, vertelt ze. “Opeens hoorde ik lawaai achter mij. Ik keek om en zag dat er aan volle snelheid een auto achter mij kwam.” Op bewakingsbeelden van een café op het Falconplein is te zien hoe de vrouw maar nipt van haar fiets kan springen. Een man die in de buurt was kwam haar helpen. De vrouw bleef ongedeerd. “Ik besef dat ik enorm veel geluk heb gehad. Het had heel anders kunnen aflopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER