Onderzoek naar wapens gevonden in kanaal Brussel-Charleroi levert niets op

© rr

Het onderzoek naar de wapens en munitie, gevonden in het kanaal Charleroi-Brussel afgelopen mei, heeft niets opgeleverd. De wapens en munitie zouden geen link hebben met de Bende van Nijvel. Dat werd aan onze redactie bevestigd.

jvt, me, yb

Drie jonge magneetvissers haalden in mei wapens, munitie en andere voorwerpen boven in het kanaal Brussel-Charleroi. Na de nieuwe ontwikkelen in de zaak leverden ze die vorige maand over aan de politie.

© rr.

LEES OOK. Jongeren die wapens Bende van Nijvel uit kanaal visten, doen hun verhaal: “Het begon allemaal om te lachen”

Al snel werd een link gelegd met de Bende van Nijvel. De plek was immers een kleine kilometer verwijderd van die waar in 1986 de Delta-cel van de Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch voorwerpen van de Bende van Nijvel had bovengehaald.

Geen link: kogels dateren van de jaren 90

Maar op basis van een voorlopig rapport van het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie) zou er geen link zijn. De kogels zouden dateren van de jaren negentig, dus nadat de Bende van Nijvel haar overvallen heeft gepleegd. De gevonden revolver is niet diegene die gestolen was bij de wapenhandel Dekaise in Waver in 1982. Ballistisch onderzoek op de teruggevonden riotgun toont aan dat ze niet geschoten hebben bij de overvallen van de Bende van Nijvel. Over de kist met opschrift ‘Rijkswacht-Gendarmerie’ die ook werd teruggevonden is nog geen duidelijkheid, maar allicht dateert ze ook uit de jaren negentig net zoals de munitie die erin zat.

LEES MEER (+). Magneetvissers Niels en Giordy over hun hobby die ook leidde tot doorbraak in zaak bende van Nijvel

De onderzoekers zullen het definitieve pas donderdag krijgen, maar nu blijkt uit een voorlopig rapport dat er geen verband is met de Bende van Nijvel.

© rr.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen