© AFP

Rosanne overleefde de schietpartij in Texas: “Ik deed alsof ik dood was”

Er vielen 26 doden bij de schietpartij op in de Sutherland Springs First Baptist Church in Texas en bijna was ook Rosanne Solis onder hen. Ze was er zeker van dat ze zou sterven toen de dader begon te schieten, maar overleefde de schietpartij door zich te verstoppen. Nu doet ze haar verhaal.

nkdr

“Ik ging sterven, ik wist dat ik ging sterven, ik wist het omdat de schoten te dicht bij mijn hoofd vielen. Ik wilde niet dood”, vertelde de Texaanse Rosanne Solis aan ABC News. Ze vertelde de nieuwszender dat iedereen begon te gillen toen de eerste schoten vielen, maar dat het doodstil werd toen hij zich een weg door de kerk baande en stopte om zijn geweer te herladen.

“Hij schoot op de mensen op de grond, ze lagen al bloedend op de grond”, vertelde ze. “Ze waren bang. Niemand was in staat ook maar een woord uit te brengen. Ik kon me zelfs niet bewegen en maakte geen geluid.”

(lees hieronder verder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Je kon er een speld horen vallen, zo stil was het. Echt stil. Ik wist dat als ik iets zei, hij me zou doden, hij zocht naar mensen om neer te schieten, meer mensen om neer te schieten. Ik hield me voor dood en zorgde ervoor dat ik goed verstopt was onder een bank”, gaat ze verder, waarbij ze ook meldt dat een jongen en een andere vrouw zich samen met haar verstopten.

© AFP

Ze was zodanig bang dat ze de pijn zelfs niet voelde toen een van de kogels haar schouder raakte. Dat kwam pas later, zei ze. Eenmaal de hulpdiensten gearriveerd waren en Rosanne uit haar verstopplaats strompelde, zag ze de omvang van het drama. De vloer lag bezaaid met lichamen, 26 mensen waren overleden.

“Ik heb zoveel medelijden met mensen die hun dierbaren verloren hebben”, liet de vrouw nog optekenen. Haar schotwonde was niet zodanig ernstig dat ze ervoor in het ziekenhuis moest blijven en ze is intussen dan ook weer thuis. “Ik weet niet waarom ik het overleefd heb, maar ik ben zo dankbaar dat dat het geval is.”

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer