© Disneyland Paris

Papa slaapt, dochtertje (9) boekt reis van 1.100 euro naar Disneyland

Ian Wilson (53) trok grote ogen toen hij merkte dat er 1.100 euro van zijn rekening verdwenen was. Het geld was via Paypal van zijn rekening geboekt en het was dus niet moeilijk om te achterhalen welke aankoop erachter school. Het bleek om een tripje naar Disneyland Paris te gaan en de schuldige woonde gewoon onder hetzelfde dak.

ehu

Ians negenjarige dochtertje Susan had ’s nachts, toen haar papa lag te slapen, zijn telefoon genomen en het juiste wachtwoord geraden. Daarna begon ze aan haar ‘kleine uitspatting’. Het Britse meisje kocht eerst vliegtickets en een hotelcheque voor 400 pond , zo’n 450 euro. Daar voegde ze een VIP-uitstap naar de Eiffeltoren aan toe voor 214,08 pond of 243 euro. Vervolgens gaf ze 391,84 pond - 440 euro - uit aan vervoer met de Disneyland Express en pretparktickets voor de dag nadien.

Susan boekte de tours via een van oorsprong Duitse reiswebsite, de vluchten regelde ze via Bravofly. “Ik weet niet hoe ik het gedaan heb”, aldus de negenjarige. “Ik vind het gewoon leuk om met papa’s telefoon te spelen. Ik weet niet waar Parijs ligt of wat de Eiffeltoren is.”

(lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

10 cent

Het was pas drie dagen later dat Ian zag dat er plots meer dan 1.000 pond of 1.100 euro van zijn rekening was verdwenen. “Ik denk niet dat Susan de grootsheid beseft van wat ze heeft gedaan”, reageert hij bij de krant The Sun. “Ze heeft sorry gezegd en 10 cent aangeboden om mij terug te betalen.”

Ian contacteerde zijn bank én de bedrijven in kwestie, maar die weigeren de gemaakte kosten terug te betalen omdat er geen sprake is van fraude.

“Ze wassen hun handen in onschuld”, aldus Ian. “Terwijl ze zullen zien dat niemand de geboekte tours en vluchten ook effectief zal gebruiken.”

The Sun nam zelf contact op met Paypal, die als geste het volledige bedrag terugstortte. “Jonge kinderen zijn erg gewiekst en dus is het belangrijk om onze accounts en toestellen goed te beschermen”, klinkt het bij Paypal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER