Nederlandse Bonnie & Clyde stelen kaas

Een Nederlands koppel van 51 en 52 jaar is donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor het plegen van een waslijst aan diefstallen. Hun werkterrein bevond zich onder meer in de Lidl, AS Adventure, ToyChamp en vooral in Dreamlandfilialen. Ze hadden het gemunt op dure elektronica, Lego en kaas. De man wordt verdacht van zestien diefstallen, zijn vrouw van acht. De twee hebben hun strafblad alvast niet mee, want in Nederland zijn ze samen al 63 keer veroordeeld.

geho

De Nederlandse Bonnie & Clyde sloegen in heel Vlaanderen toe nadat het in Nederland te warm werd onder hun voeten. In Limburg hielden ze onder meer halt in Houthalen-Helchteren en in Genk. Op 9 juni liepen ze tegen de lamp. Hun wagen was geseind en een ANPR-camera merkte deze in Herselt op. Ze waren toen in het bezit van een frigobox met daarin gestolen kaas. Nederlanders die kaas stelen … Het zorgde voor enige hilariteit in de rechtbank donderdag. De twee handelden nagenoeg volgens dezelfde werkwijze. Zij zorgde voor afleiding waarna hij er met de buit vandoor ging. Onderzoek van hun gsm wees uit dat ze de goederen vervolgens verkochten. Ook had de man een account op de Nederlandse veilingsite Marktplaats waar hij de gestolen spullen verpatste. “Ze hebben hun actieterrein verplaatst. Hij is in Nederland al 57 keer voor diefstallen veroordeeld en mevrouw zes keer. Stelen is hun kostwinning”, sprak de procureur.

Spijt

Voor de man, die aangehouden is, vorderde het openbaar ministerie 30 maanden cel. Voor zijn vrouw is 18 maanden cel gevraagd, net als de verbeurdverklaring van hun auto en gsm’s. “Het requisitoir van de procureur ging goed totdat hun strafblad naar boven kwam. Ik kan moeilijk pleiten dat het hem spijt en nooit meer gaat gebeuren”, aldus de advocaat van de man. Hij opperde om de straf met uitstel voor de helft op te leggen. Advocate Joke Feytons vroeg om een straf met uitstel onder voorwaarden voor de vrouw. Vonnis op 9 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer