Van Avermaet met zijn zesde Flandrien-trofee.
Volledig scherm
Van Avermaet met zijn zesde Flandrien-trofee. © BELGA

Van Avermaet wint zesde Flandrien: "Het zou raar geweest zijn mocht ik deze trofee niet gewonnen hebben"

WielrennenGreg Van Avermaet is de winnaar van de Flandrien 2017. De olympische kampioen mocht in het Kursaal Oostende de trofee voor de zesde keer in zijn carrière in ontvangst nemen. Hij won ook in 2008, 2013, 2014, 2015 en 2016. De Flandrien werd dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Ook Philippe Gilbert, die tweede werd, Thomas De Gendt, Yves Lampaert en Oliver Naesen waren genomineerd voor de trofee.

12 reacties

  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Gilbert Wint Ronde van Vlaanderen en Amstel 2 zware wedstrijden maar het is een Waaltje hé
  • Jan Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Merckx won ook een Tour door pech van iemand anders ( Ocana ) . Winnen is winnen !
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Waarom staat hij op 1 in de uci ranking??? Omdat voorjaarskoersen belachelijk veel punten krijgen, zeker in vergelijking met grote rondes. Gent Wevelgem 400 punten, winnen tour de france 800 punten. En olympisch kampioen is hij geworden door de pech van Landa en Nibali, hij was al geklopt.
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Dus als je op 1 staat in de UCI ranking, en je bent olympisch kampioen dan zou je dit niet verdienen volgens sommigen. Wat zijn Vlamingen toch "fier" op hun helden. In Holland zou er een standbeeld komen en een straat naar hem vernoemd worden, en hier.....pek en veren.
  • René Pijnacker

    6 jaar geleden
    Uitsluitend voor de Internationale Flandrien Award en de Flandrien van het veld komen niet Belgische renners in aanmerking. Overige categorieën zijn nationale prijzen.