Pieter van Vollenhoven.
Volledig scherm
Pieter van Vollenhoven. © ANP

Lid Nederlandse koninklijke familie na #metoo: "Kan je als man een vrouw nog een hand geven?"

In de #metoo-discussie heeft zich een lid van het Nederlandse Koninklijk Huis gemengd. "Kan je als man een vrouw nog een hand geven of valt dat onder het hoofdstuk ongewenste #intimiteiten? Ik denk dat het een grensgeval is?!", schreef Pieter van Vollenhoven dinsdag op Twitter. Die opmerking schoot bij andere Twittergebruikers in het verkeerde keelgat.

14 reacties

  • Herman Van den Bosch

    6 jaar geleden
    De waarheid ligt ergens in t midden denk ik, trouwens vrouwen gaan ook niet vrijuit. Ik heb het zelfs meegemaakt in een werksituatie dat een bepaalde vrouw(collega) geniepig weerwraak nam net omdat ik niet inging op haar avances. Hoeveel mannen hebben dit al meegemaakt maar niet mee naar buiten komen denk ik dan.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dat is nu de reden waarom de politici de nieuwe sekse hebben ontworpen, de "X" of interseksuelen, niet man, niet vrouw, en dus ook geen sprake meer van seksuele intimidatie. Dus mannen kunnen beter zo vlug mogelijk naar de dienst bevolking lopen en vragen om het geslacht te wijzigen.
  • carl van rousselt

    6 jaar geleden
    achter #metoo zit een hele strategie om onze westerse vrijheden in te binden zou toch eens uitzoeken wie er achter schuilgaat denk aan een bepaalde godsdienst die dat al eeuwen doet met vrouwen
  • George P Martou

    6 jaar geleden
    wie het verschil niet weet tussen respekt tegenover een vrouw en losse handjes moet nog een beetje opvoeding krijgen hé ! waarom nu weer alles belachelijk maken en doen alsof men niet weet wat ongepast gedrag wel is ! Respekt, daar draait alles om maar tegenwoordig kent men dat niet meer of toch veel minder !
  • paul lemmens

    6 jaar geleden
    Luc de Wolf , liefst met getuigen , als je geen geld hebt is het probleem veel minder , met geld ben je meer en meer de klos