Een vrouw loopt bij een stembureau in Virginia langs een door de Democratische stemmers opgeblazen pop die Donald Trump moet voorstellen.
Volledig scherm
Een vrouw loopt bij een stembureau in Virginia langs een door de Democratische stemmers opgeblazen pop die Donald Trump moet voorstellen. © AFP

Electorale klap voor Trump: Democraten winnen gouverneursverkiezingen in Virginia en New Jersey

In de Amerikaanse staten New Jersey en Virginia zijn deze nacht Democratische kandidaten verkozen tot gouverneur. In New Jersey won Phil Murphy, in Virginia is Ralph Northam gekozen. Vooral de verkiezing in Virginia werd in de Verenigde Staten gezien als een test voor de Republikeinen en president Donald Trump.

3 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Trump distantieert zich van Republikeinse verliezer": hoe laf en achterbaks kan je zijn! Had hij gewonnen, zou Trump zeker de pluimen op zijn eigen hoed gestoken hebben. Hij zal zich nog dikwijls moeten distantiëren!
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Het zou al een ongelooflijk succes zijn mocht hij zijn eerste 4 jaar kunnen, mogen uitdoen!
  • Dimitri De Wolf

    6 jaar geleden
    Bij de volgende verkiezing van huis van afgevaardigden en senaat verliest hij zijn meerderheid en mag hij 2 jaar twitteren over het feit dat hij lam gelegd werd! 25% van zijn termijn is al gedaan