Wereldrecord ‘Sinterklaasliedjes zingen' is in het vizier en waar kunnen ze dat beter proberen dan hier

© gvh

© gvh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Sinterklaas onderneemt zondag op de Dag van de Sint een poging om het Guinness Book of Records te halen. Samen met alle aanwezigen op de Grote Markt is het de bedoeling om het wereldrecord ‘Sinterklaasliedjes zingen’ te vestigen.

Guy Van Vliet

Omdat 11 november en de viering van Sint-Maarten op een zaterdag valt, komt Sinterklaas vroeger dan ooit naar zijn thuisstad. Hij wordt op zondag 12 november al onthaald tijdens de Dag van de Sint en wie daar naartoe komt, maak meteen een goede kans om het Guinness Book of Records te halen.

“Samen met de kinderen en de andere aanwezigen probeert de Sint het wereldrecord ‘Sinterklaasliedjes zingen’ te vestigen. We rekenen dus op zo veel mogelijk mensen om mee te doen. Een deurwaarder zal het juiste aantal mensen vaststellen. Om nauwkeurig te werken, krijgt iedereen die in de Sinterklaaszone komt een polsbandje. Voor de aankomst van Sinterklaas zingen we al liedjes met het publiek, zodat iedereen zeker klaar is voor de recordpoging”, kondigt coördinator Marc Boon aan.

Tenzij er iets helemaal fout gaat, is het nu al zeker dat het record gevestigd wordt. Het is immers de eerste keer dat dit gebeurt. De stad wil het record wel sterk stellen met zo veel mogelijk mensen, zodat het niet meteen verbroken kan worden. De Dag van de Sint trekt normaal meer dan 5.000 mensen en nu de Sint nog voor Antwerpen naar Sint-Niklaas komt, hopen de organisatoren op een nog grotere opkomst.

Sintspel

Het is meteen de start van zowat vier weken feestelijkheden, met het Huis van de Sint en Sint in de Piste als hoogtepunten. Het Huis van de Sint herbergt dit jaar een opvallende nieuwigheid. “We lanceren het gloednieuwe Sintspel”, vertelt coördinator Geert Vandenhende van het Huis van de Sint. “Het is als een ganzenbordspel, maar helemaal op Sint-Niklaas en de Sint gericht. Het spel begint op de Grote Markt en loopt langs herkenbare plaatsen als de Cipierage en het kasteel Walburg, om na 63 stappen aan te komen in het Huis van de Sint. Het nieuwe Sintspel is te koop voor 19,95 euro.”

Opmerkelijk is dat het spel in de Sinterklaasperiode ook live kan gespeeld worden. “We maken het spel levensgroot na in één van de kamers van het Huis van de Sint”, legt Geert Vandenhende uit.

In de Stationsstraat 94, vlak bij het Huis van de Sint, komt bovendien een pop-upwinkel met louter Sinterklaasartikelen, zoals het Sint- en Zwarte Pietbier in geschenkverpakking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen