© VRT

Internationaal bejubelde fictiereeks ‘Beau Séjour’ komt weer spoken in tweede seizoen

Er komt dan toch een vervolg op ‘Beau Séjour’. In de spannende fictiereeks ging het vermoorde meisje Kato Hoeven op zoek naar haar moordenaar in het Lanklaarse hotel Beau Séjour. De opnames starten ten vroegste volgend jaar, maar aan het scenario voor het tweede seizoen wordt al hard gewerkt.

Tom DE LEUR

Wie heeft Kato Hoeven vermoord? De vraag hield anderhalf miljoen Vlamingen begin dit jaar tien weken lang in de ban. De fictiereeks ‘Beau Séjour’, met Lynn Van Royen in de hoofdrol, was een schot in de roos. Dat succes lag niet voor de hand, want van de kijker werd wel een inspanning gevraagd: de reeks begint met Kato Hoeven die haar eigen lichaam ontdekt en op zoek gaat naar haar moordenaar. Voor de buitenwereld is de vermoorde Kato onzichtbaar, behalve voor een paar mensen of ‘zieners’. Pas in de laatste aflevering wordt duidelijk wat die zieners verbindt: hun schuldgevoel ten opzichte van Kato. In de laatste aflevering ontmaskert Kato ook haar moordenaar: haar stiefvader Marcus, die elk jaar op de Schuttersfeesten in een psychose belandde nadat hij zijn vrouw betrapte op overspel.

Lessen trekken

De ontknoping van de reeks ging bij aardig wat mensen over de tong, onder meer ook door een bizarre scène waarin de beste vriendin van Kato in het midden van de weg een paard ziet staan. Blijkbaar stond het paard symbool voor een bovennatuurlijke connectie. Volgens Pieter Van Huyck van productiehuis De Mensen was het bij het bedenken van ‘Beau Séjour’ geen vaststaand feit dat er een vervolg zou komen: “Puur qua concept hielden we er wel rekening mee, maar in het eerste seizoen zitten geen verhaallijnen die specifiek op een vervolg mikken. Er is een idee voor een vervolg, maar het scenario bevindt zich nog in zijn kinderschoenen. We gaan lessen trekken uit het eerste seizoen en heel hard ons best doen om beter te doen.” Of Kato Hoeven, die in het slot van ‘Beau Séjour’ naar het hiernamaals vertrok, in het tweede seizoen terugkeert, is onduidelijk.

Duimpje van Stephen King

‘Beau Séjour’ was niet alleen op Eén een groot succes, ook in het buitenland scoorde het uitstekend. De reeks belandde op Netflix, de online streamingdienst die wereldwijd miljoenen leden telt. Het grootste compliment kwam van Stephen King, de Amerikaanse horrorschrijver. Hij noemde de reeks “excentriek en briljant”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer