Een moeder houdt het handje van haar zieke kind vast.
Volledig scherm
Een moeder houdt het handje van haar zieke kind vast. © Thinkstock

Gescheiden ouders krijgen béiden verlof om voor ziek kind te zorgen

Als een kind in het ziekenhuis belandt, kunnen beide ouders een week betaald zorgverlof krijgen. Maar omdat de wet het recht enkel toekent aan ouders die met het kind samenwonen, valt bij gescheiden koppels vaak één ouder uit de boot. Volgens Kris Peeters hebben zij daar echter óók recht op, als er sprake is van co-ouderschap.

14 reacties

  • Jean-marc Geirnaert

    6 jaar geleden
    Wij, de oudere generatie, hebben al deze voordelen niet gehad en daarom mogen wij ook langer werken, waarschijnlijk als beloning omdat we geen vaderschapverlof of ander tijdskrediet hadden
  • Benny De Keyzer

    6 jaar geleden
    Wauw, mijn ouders waren super mensen: zij gingen beiden werken, zijn nog altijd samen en hebben goed voor mij en mijn zus gezorgd zonder al dat ouderschapsverlof en al die andere dingen die ze nu allemaal uitvinden om stemmen te winnen...
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Kinderen linken aan huis dieren?Wat heb jij gedronken ingeademd of opgesnoven beste man.Wil je betaald verlof voor je parkiet?
  • Figen Aras

    6 jaar geleden
    Wtf hebt ge nu aan 190 euro? Ze zouden da is dringend moeten herzien. Ook als men op ouderschapsverlof gaat. Tis toch niet normaal met hoe weinig geld mensen moeten rondkomen?
  • ann van der linden

    6 jaar geleden
    Het geld valt weer uit de bomen. Oh ja, verkiezingsskoorts. Niet meer, niet minder.