© AP

Twitter verdubbelt aantal karakters per bericht

Twitter verdubbelt voor de meeste talen het aantal tekens per tweet definitief tot 280. Dat meldt het bedrijf dinsdag op zijn blog. Eind september kondigde de socialenetwerksite al een test aan met de verhoging van de limiet van 140 tot 280, en die bleek positief.

dgs

Twitter wil er met de verhoging van het aantal karakters voor zorgen dat gebruikers "zichzelf gemakkelijk kunnen uitdrukken in een tweet", zonder daarbij de "snelheid en bondigheid" van het medium te verliezen. "Als we naar de data kijken, kunnen we verheugd zeggen dat we dat doel bereikt hebben en de verandering verder zullen uitrollen naar alle talen waarbij proppen een probleem was", luidt het.

Voor Japanse, Koreaanse en Chinese gebruikers blijft de limiet op 140 karakters, omdat bij die talen het probleem van "proppen" - het verwijderen van woorden en klinkers om een boodschap te doen passen binnen de limiet - zich niet voordoet door de beknoptheid van hun schrift.

5 procent langer dan 140 tekens

Gebruikers die vrezen dat hun tijdlijn met de nieuwe limiet overvol en onoverzichtelijk zal zijn, hoeven zich volgens Twitter geen zorgen te maken. Hoewel de gebruikers in de testgroep aanvankelijk hun best deden om alle beschikbare 280 tekens te gebruiken, was het nieuwe er al gauw af. Uiteindelijk was slechts 5 procent van de tweets langer dan 140 tekens en 2 procent meer dan 190.

Twitter benadrukt vooral de voordelen. De extra karakters zetten gebruikers aan om meer te tweeten, creëerden meer betrokkenheid (zoals likes en retweets) en gaven gebruikers meer volgers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer