Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

ACV wil gratis kinderopvang tot drie jaar

BinnenlandDe christelijke vakbond ACV vraagt om kinderopvang tot drie jaar gratis te maken in Vlaanderen. In een eerste fase moet de voorschoolse kinderopvang kosteloos worden voor gezinnen met een laag inkomen, en uiteindelijk voor iedereen, legde ACV-topvrouw Ann Vermorgen vanmorgen uit op de VRT-radio. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) verdedigt echter het huidige systeem waarbij ouders een bijdrage betalen in functie van hun inkomen. 

80 reacties

  • Carolien Verheyen

    6 jaar geleden
    Gratis moet het niet zijn. Maar dat ze dan al eens een tegemoetkoming doen voor de mensen die alletwee voltijds werken! Want diegene die doppen betalen minder terwijl ze zelf voor hun kinderen kunnen zorgen! Maar die alletwee voltijds werken moeten de volle pot betalen! Niet eerlijk!!!
  • fred laenen

    6 jaar geleden
    gratis,ligt al lang opt kerkhof
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Acv probeert voor de verkiezing het blazoen van cd&v en acw (beweging.net) beetje op te poetsen nadat ze 800000 christelijke arco cooperanten seurieus belogen en bedrogen. Zal niet lukken...tot we ons aandeel 100% terugkrijgen. 100% gewaarborgd, weet je nog wel.
  • Pedro Vanbesien

    6 jaar geleden
    Je zal wel eerst lid moeten zijn van den vakbond. Anders mag je het vergeten.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Leuk ideetje en best haalbaar. Iedere stad of dorp heeft wel een ACV- kantoor. Morgen ga ik onze kleine daar binnen brengen voor de kinderopvang. Eindelijk een betaalbare oplossing voor ouders die beiden werken of voor alleenstaande ouders! Wie heeft nu nog wat tegen "den vakbond"!