Hinder verwacht op E19 richting Antwerpen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt donderdag 9 november ‘s avonds en vrijdag 10 november de hele dag aan de E19 in de rijrichting van Antwerpen, op het stuk tussen de aansluiting met de Ring rond Brussel en de afrit Vilvoorde Cargo. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral vrijdagochtend en -namiddag vertraagd verkeer op de E19 en op de Ring (binnen- en buitenring), zo meldt Wegen en Verkeer.

Donderdagavond krijgen twee rijstroken op de E19 richting Antwerpen een nieuwe asfaltlaag. De werken starten om 20 uur en duren de hele nacht. Ze zullen met hinder gepaard gaan voor het verkeer op de E19 richting Antwerpen en op de buitenring (R0).

Vrijdag zullen op hetzelfde stuk weg markeringswerken gebeuren. Bij die werken, die aansluiten op de asfalteringswerken en rond 6 uur ‘s ochtends beginnen, zullen twee van de vier rijstroken ingenomen worden. Dat zal met “aanzienlijke hinder” gepaard gaan. Weggebruikers doen er goed aan om voor hun vertrek de verkeersinformatie op de radio en op www.verkeerscentrum.be te raadplegen.

Na de aanpassingen van de markeringen zal er plaatselijk een extra rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer. Bestuurders zullen daardoor - vooral tijdens de avondspits - een verbetering van de doorstroming opmerken op de E19 en op de Ring rond Brussel.

De komende weken staan gelijkaardige ingrepen gepland op de E40 in Groot-Bijgaarden en op de Ring rond Brussel in Strombeek-Bever en Zellik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER