thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Uitstoot Europese auto's moet tegen 2030 met derde omlaag"

LuchtvervuilingDe autobouwers moeten de CO2-uitstoot van personenwagens tegen 2030 met 30 procent inperken. Dat heeft de Europese Commissie vandaag voorgesteld. Tegelijkertijd wil de Commissie de autobouwers stimuleren om meer elektrische auto's te produceren en 800 miljoen euro te investeren in de uitrol van laadpalen. 

12 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Maar vliegtuigen , Schepen , vrachtwagens die mogen blijven uitstoten ?? 1 container schip stoor even veel uit als 60.000 auto's per dag ? En ze vervuilen meer dan wagens want ze stoken extreem vervuilende zware olie en afval van de raffinaderijen !
  • Lou Bakker

    6 jaar geleden
    Ik durf het haast niet schrijven maar wil het toch met U delen. Elke week bind ik een schone witte sok op mijn uitlaat. Het is niet te geloven welke rotzooi er uit gefilterd wordt. De prestaties van het voertuig lijden er niet onder. En het is een enorme en simpele bijdrage tot een beter leef millieu. Oh ja, op het einde van de week even de sok in een lauw wasje schoonmaken. Binnenkort aftrekbaar als het aan Min Weyts ligt.
  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    De uitstoot moet 33% zakken en dit terwijl de bevolking nog toeneemt. Zolang er geen goede batterijen zijn is dit niet haalbaar. De huidige elektrische wagens zijn dure gadgets, niet geschikt om met een zware lading rond te rijden. We wensen bovendien geen kerncentrales meer maar er zijn vandaag nog geen goede alternatieven om voldoende stroom op te wekken, laat staan te bewaren en daar bovenop wil je dan het wagenpark nog op elektriciteit laten rijden.
  • censor

    6 jaar geleden
    verban al de twee-tact brommertjes en vervang door vier-tact...zoals honda dax..
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Jean-Pierre Vercruysse ,leg mij eens uit ,gisteren nieuwe E Mercedes gaan bekijken de benzine ,CO 2 160 gr/km 1991 cc voor alle duidelijkheid en de diesel heeft CO 2 109 gr/km ook 1991 cc.Zo stilaan vind ik het persoonlijk genoeg geweest de diesel te bestempelen als de oorzaak van vervuiling,het is gewoon een politiek spelletje ,niet meer als dat en de foto hier ,wel dat zie je alleen in Hongarije maar zeker niet hier.