Nathalie Meskens deelt haar recept voor een frisse linzensalade
lekker & gezondZe zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar geheim deelt in een receptenboek. “Gezonder, maar nog steeds even lekker eten!” En wij mogen de hele week iedere dag één receptje met jullie delen. Smakelijk!
Linzensalade met venkel en spruitjes
side dish voor 6 à 8 personen
40 min.
Ingrediënten
- 1 el komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 tl cayennepeper
- 1 mespunt gerookt paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 mespunt currypoeder
- olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 grote wortel, in fijne blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden en geplet
- 2 blaadjes laurier
- 200 g gekookte linzen (uit blik of vers)
- scheutje rodewijnazijn
- 1,25 l groentebouillon
- 100 g spruitjes
- 1 venkel, in fijne reepjes
- peper en zout
Bereiding
Rooster de zaden en de cayennepeper, paprikapoeder, korianderpoeder en het currypoeder in een steelpan zonder olie tot ze roken en heerlijk aromatisch geuren.
Voeg olijfolie, ui, wortel, knoflook en laurier toe en roer goed. Laat op een half laag vuurtje in 10 minuten glazig worden.
Voeg de gekookte linzen toe. Bak de linzen een 10-tal minuutjes met het mengsel.
Zet ondertussen een pot gezouten water op.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in fijne plakjes. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water.
Giet af en leg ze in een ijsbad (schaal met koud water en ijsblokjes), zodat de blaadjes hun groene kleur behouden.
Meng de spruitjes en venkel onder de linzen, wortelen en uien. Kruid af met peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie en rodewijnazijn.
Werk af met het venkelloof (heel decoratief en fijn van smaak).
‘Plan Boost’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Meer informatie vind je op de website.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Gouden Giro1
Van Pogacar over Uijtdebroeks tot Piganzoli: de Gouden Giro-ploeg van Michel Wuyts
Zaterdag is het eindelijk zover: dan gaat de Ronde van Italië van start. Onze analist Michel Wuyts kijkt ook nu weer in zijn glazen bol. Ben jij het eens met Wuyts of denk je er helemaal anders over? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Giro en maak kans op 5.000 euro cash en nog heel wat andere prachtige prijzen dankzij HLN. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerRoger Geens
Bruno Zonnekeyn