‘Sandwich’ van vrienden om dronken bromfietser veilig thuis te brengen, blijkt geen al te best idee

© PhotoNews

Drie vrienden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag geen al te beste beurt gemaakt bij de Leuvense politie. De drie werden betrapt toen ze samen op een bromfiets zaten. De bedoeling was om zo een dronken vriend ‘veilig’ thuis te brengen. De politie had het niet zo begrepen op die werkwijze.

stl

Het vreemd uitziende gezelschap werd omstreeks 3 uur door een patrouille opgemerkt in de Dirk Boutslaan, in het centrum van Leuven. Alleen de bestuurder, een 29-jarige man met Franse nationaliteit, droeg een helm. De drie zetten hun tocht vervolgens voort in de Frans Tielemanslaan, in de verboden richting nota bene. Daar werd het voertuig door de agenten aan kant gezet.

De bestuurder verklaarde dat hij de eigenaar van de bromfiets, een twintiger uit Leuven, tijdens het uitgaan tegen het lijf was gelopen. Omdat de man te dronken was om te rijden, stelde de Fransman voor hem met zijn bromfiets naar huis te brengen. De dronken eigenaar werd op de bromfiets gezet terwijl een derde persoon helemaal achteraan ging zitten zodat de nu middelste man niet van het voertuig zou vallen.

De bestuurder moest een ademtest afleggen en die bleek na verschillende pogingen om geldig te blazen positief. De man moest zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. De bromfiets werd in opdracht van het parket voorlopig in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen