Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

"Minimumlonen zijn veel te laag"

De minimumlonen zitten dermate onder de officiële drempel van lage lonen dat heel wat werknemers moeten kampen om te overleven in Europa. Dat zegt de Europese vakbondskoepel ETUC. De drempel van lage lonen vastgelegd door de OESO komt overeen met twee derde van het nationale mediaansalaris.

15 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Voor het VBO is ieder loon te hoog,hoe laag ook!Uitgenomen voor zichzelf!
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Al een geluk dat N-VA in de regering zit, maar Anna toch. Het is deze partij die de gewone mensen doet verarmen. Weg ermee.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    VBO geen voorstander van hoger min loon, joh! En dan ook nog beweren dat België juist een hoog minimum loon heeft, dus dat onderzoek is onzin volgens hen? Waarom kijk ik daar niet van op?
  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    zoveel bla bla zonder de cijfers van minmumlonen kan het transparanter (klaarder) ?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Tom Faes, vergeet vooral de groene stroom niet, de veiligheidsadviseur in de bouw niet, de job door Paars heeft uitgevonden, die éénmaal langs komt in dure wagen en wit kostuum en een gepeperde rekening stuurt, enz. Het was zo leuk de gratis regering, maar wie is er vooral beter van geworden, de politici en hun entourage, zowel van links en rechts. België is een klaag en zaag land geworden, waar negentig procent van de mensen nog gerust iets kan bijdragen voor de mensen met een laag inkomen.