© Communicatiedienst Maasmechelen

Digitaal spel #WORK bereidt Maasmechelse jongeren voor op de arbeidsmarkt

Ook dit schooljaar krijgen de Maasmechelse scholieren de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt. Zo'n 60 leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs van Campus de helix, van de afstudeerrichtingen STW en Kinderzorg, speelden deze week het digitaal spel #WORK.

Communicatiedienst Maasmechelen

De leerlingen gingen per twee met een ipad op pad om opdrachten uit te voeren bij dienstverlenende organisaties waarmee ze in contact komen als werkzoekende. Schepen van onderwijs Mustafa Uzun: “Dit is een unieke kans voor jongeren om een eerste positieve ervaring op te doen bij de VDAB, interimkantoren, mutualiteiten en vakbonden die in Maasmechelen zijn gelegen. Via dit stadsspel leren zij om in de huid van een fictief personage een job te bemachtigen, hetgeen hen voorbereidt om de arbeidsmarkt te betreden na hun studies.”

De raadzaal van het gemeentehuis fungeerde als hoofdkwartier van het spel. Van hieruit trokken de jongeren te voet naar de verschillende organisaties. In het najaar zullen opnieuw sessies plaatsvinden met andere klassen van campus de helix, het tweedekansonderwijs Qrios, Maxwell GO! en PTS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer