ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Wetenschappers planten miniversie van menselijk brein in bij muizen en ethici zijn in alle staten

WetenschapTwee papers die deze week worden voorgesteld op een vermaard congres voor neurowetenschappers in de Verenigde Staten, onthullen dat ze organoïdes – zeg maar miniversies – van een menselijk brein hebben ingeplant bij muizen en ratten. Ethici zijn gealarmeerd, want die nieuwe ontwikkeling zou de dieren wel eens een verhoogd bewustzijn kunnen geven.

8 reacties

  • princen yvon

    6 jaar geleden
    Het onderscheid tussen mens en dier is helemaal niet zo duidelijk als heel wat mensen zich zelf wijs maken. Waarschijnlijk om hun wandaden t.o.v. dieren te vergoelijken.
  • DennisEijs

    7 jaar geleden
    Het zit niet in het DNA, dus na die muis houd het op, dus van waar komt die angst? Of we dit moeten dien, is een tweede.
  • Mario Tersago

    7 jaar geleden
    Het gaat over 'bewustzijn', het bewust ervaren of waarnemen van de omgeving, emoties, gedachten of behoeftes. Dieren ageren en reageren op instinct. Als een dier bewust enkele impulsen van het instinct kan negeren, relativeren, ... krijgt het dier een heel ander concept en bevat dit een vorm van intelligentie. Waar gaat men dan de lijn trekken van experimenten op intelligente wezens uit te voeren..
  • piet devlieger

    7 jaar geleden
    Als ik zo rond mij kijk zie ik dagelijks dat veel dieren sowieso al intelligenter zijn dan veel mensen. Door dieren menselijk bewustzijn te geven - voor zover dit ooit zal kunnen - zal de toestand niet verbeteren, ze zullen eerder dommer worden.
  • Eric Van Gestel

    7 jaar geleden
    Waarom zeuren over ethiek als de mens dagelijks miljoenen dieren dood ?