Deze winter serveert Spullenhulp meer dan 22.000 maaltijden

© Hollandse Hoogte / David Rozing

Spullenhulp zal tijdens het komende Brusselse winterplan, van 13 november tot 16 maart, daklozen en hulpbehoeftigen meer dan 22.000 warme maaltijden aanbieden. Aan het hoofd van de keuken staat Eldy Rosso, een chef-kok die vroeger zelf dakloos was.

Doorheen het hele jaar voorziet Spullenhulp in zijn eigen buurthuis en in het sociaal restaurant La Samaritaine in de Brusselse Marollen dagelijks 175 warme maaltijden. Tijdens het winterplan zal Spullenhulp dagelijks nog eens 45 bijkomende maaltijden serveren in de Lumenzaal in Elsene.

De maaltijden worden elke dag klaargemaakt met verse producten. Vanaf 11.30 uur kunnen daklozen en andere hulpbehoeftigen dan aanschuiven voor een verse kom soep, hoofdgerecht en dessert.

Aan het hoofd van de keuken van het sociale restaurant staat sinds enkele maanden Eldy Rosso, een man die enkele jaren geleden zelf dakloos was en toen bij Spullenhulp aanklopte. Nu keert hij er terug, met een koksdiploma en om zelf zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen armoede.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen