Een wapenwinkel in Utah (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Een wapenwinkel in Utah (Archiefbeeld). © Reuters

Democraten dienen in Senaat wet in om aanvalswapens te verbieden

Een groep Democratische Senatoren heeft in de nasleep van de bloedige schietpartij in een kerk in Texas een wetsvoorstel ingediend om aanvalswapens van het militaire type te verbieden.

11 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "het aantal slachtoffers in Texas beperkt"??? 26 doden, serieus? Had hij niet de beschikking gehad over vuurwapens, maar enkel een mes, zou er misschien hoogstens één dode gevallen zijn! Idem voor de nog ergere slachting in Las Vegas.
  • Ura Fagit

    6 jaar geleden
    Schandalig. De enige reden waarom het aantal slachtoffers in Texas beperkt bleef was omdat iemand de schutter met een AR-15 neerschoot. Overigens zijn overheden historisch en statistisch gezien de grootste massamoordenaars. Die geef je toch geen monopolie op vuurwapens?
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Wapens zijn wel degelijk het probleem. Een vuurwapen, en zeker dit soort (semi-)automatische wapens, maakt veel makkelijker dodelijke slachtoffers dan eender wel ander wapen. Het is dan ook niet vreemd dat een land met een lakse wapenwet de statistieken aanvoert qua doden door vuurwapens. Feit!
  • Robert Struyven

    6 jaar geleden
    Honger is een oorlogswapen dat al millennia lang gebruikt wordt. Ondanks internationale verontwaardiging, talloze loze beloften en lege organisaties is dit wapen nog steeds de nr. 1 oorzaak van gewapende conficten.
  • Philippe De Vleeschouwer

    6 jaar geleden
    Er gaat helemaal niets veranderen. Dit is enkel voor de show. Tijdens de eerste termijn van Obama hadden de democraten de meerderheid in het huis van afgevaardigden en de senaat. Toen is er ook niets gebeurd.