Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Wetenschappers krabben zich in de haren: de ster die weigert te sterven

Als een ster aan het einde van zijn leven is, gaat hij soms met een enorme ontploffing ten onder: een supernova. Maar wetenschappers hebben nu een unieke ster ontdekt: die heeft zijn eigen dood overleefd, bleef schijnen, ontplofte later opnieuw en schijnt nog altijd.

20 reacties

  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Stuur die ster een open brief he: "Hallo, hou je aan de natuurwetten en sterf ofzo, ik weet niet..."
  • Bruno Geeroms

    6 jaar geleden
    En wat als de ster bij het uitsterven gewoon “sputtert”? Zoals een kaars die op het punt staat uit te doven? Zoals in zovele gevallen zal er altijd wel een verklaring zijn
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Juliette , een ster is geen gasbol maar bestaat uit lichtgevend plasma dat ontstaan is uit gas onder hoge druk en temperatuur . Jupiter is een Gasbol . Alle sterren zijn Zonnen ! En de Temp van een ster die op lichtjaren van hier bevind heeft geen enkel effect , de Temp in het Universum is -270 graden dus al die sterren warmen niks op .
  • Jos Den Beste

    6 jaar geleden
    Sterren zijn geen "gasbollen" en sterren moeten niet uitgroeien tot zonnen. Het zijn zonnen. Moesten we alles weten, dan was er geen wetenschappelijk onderzoek meer nodig of mogelijk. Wetenschap probeert net te verklaren hoe zaken werken en/of tot stand komen. Dat standpunten wijzigen al naar gelang onze kennis vergroot is enkel maar een teken van intelligentie. Voor alle duidelijkheid; natuurwetten zijn natuurlijk ook geldig buiten de aarde.
  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    Is men de snelheid van het licht vergeten , hoelang duurt het voor wij dat zien ?