Weggebruikers verbijsterd als ze zien wie er achter het stuur van auto op snelweg zit

De verkeerspolitie van Saudi-Arabië arresteerde afgelopen week een man nadat een video van een piepjonge automobilist was opgedoken op internet. De achtjarige jongen reed met volle snelheid over een snelweg nabij Djebba en werd gefilmd door de inzittenden van een andere wagen, die de auto van de kleine bestuurder voorbij staken.

pjv

De verkeerspolitie arresteerde de man, maar nam ook de wagen van de achtjarige jongen voor een maand in beslag, nadat de beelden de wereld rond gingen en felle reacties uitlokten. Uit het korte fragment blijkt dat de piepjonge bestuurder amper over het stuur kan kijken, maar toch aan volle snelheid over de autosnelweg zoeft.

Volgens verschillende mensen die de beelden bekeken, komt dergelijk gevaarlijk gedrag wel vaker voor in Saudi-Arabië, een land dat berucht is voor haar vele verkeersdoden. In 2016 kwamen meer dan 9000 mensen om het leven in het Saudische verkeer en raakten nog 38.000 andere gewonden.

Enkele weken geleden vaardigde de minister van Binnenlandse Zaken van Saudi-Arabië nog een wet uit waardoor vrouwen vanaf juni 2018 ook een rijbewijs kunnen halen. Volgens de minister zullen de vrouwelijke bestuurders “de veiligheid in het verkeer drastisch veranderen”, waardoor het aantal ongevallen zal worden teruggedrongen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer