Niemand daagt op voor proces over dodelijk ongeval in Heusden-Zolder

De 24-jarige Abdullah O. is woensdag bij verstek veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval in Heusden-Zolder waarbij Ahmed Takidine het leven liet. Opmerkelijk: op het proces daagde niemand op. Geen dader, geen nabestaanden, geen advocaten en zelfs geen verzekeringsmaatschappij. “Dit is de eerste keer in mijn carrière dat er niemand naar een proces over een dodelijk ongeval komt”, aldus politierechter Theo Wilsens (61).

Geert HOUBEN

“Heel vreemd. Ook dat er geen verzekeringsmaatschappij aanwezig was, vond ik raar. Al kan het natuurlijk zijn dat alles onderling geregeld is en dat de dader dacht dat alles achter de rug was”, vervolgt Wilsens.

Het ongeval gebeurde op 16 september vorig jaar op de Koolmijnlaan. Met een te hoge snelheid voerde de twintiger in een bocht een inhaalmanoeuvre uit waarbij hij de controle over zijn wagen verloor en fietser Ahmed Takidine van het fietspad maaide. Drie maanden later overleed het slachtoffer in Leuven.

De politierechter legde de jongeman een gevangenisstraf van 10 maanden, 1.800 euro boete en een rijverbod van een jaar op. Daarnaast zal hij ook opnieuw moeten slagen in een theoretisch examen, praktisch rijexamen, medisch onderzoek en psychologische proef.

Bij de veroordeling is rekening gehouden met de verzwarende omstandigheid dat de dader zijn rijbewijs nog geen twee jaar had. “Hij zal vermoedelijk in verzet gaan. Daar ben ik van overtuigd. Ik kon niet anders dan hem zo zwaar straffen. Als het voor de dader van een dodelijk ongeval al niet meer de moeite is om naar de rechtbank te komen…”, aldus de politierechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer