Er zaten acht passagiers op het zelfrijdende busje, maar niemand raakte gewond.
Volledig scherm
Er zaten acht passagiers op het zelfrijdende busje, maar niemand raakte gewond. © rv

Zelfrijdend busje botst al na twee uur op de baan

Sinds gisteren rijden er in Las Vegas een aantal busjes rond zonder chauffeur. Maar de lancering van het project verliep niet zonder problemen. Een vrachtwagen is tegen een van de zelfrijdende busjes van Keolis gebotst. Het busje was op dat moment nog maar twee uur op de baan. Niemand raakte gewond.

13 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat is nu juist het verschil tussen artificiële en menselijke intelligentie. De eerste volgt formele regels. De tweede maakt afwegingen op basis van waarschijnlijkheden. De kans dat je er slechter uitkomt als een mastodont van een vrachtwagen tegen je rijdt. Of plaatsen waar je bewust geen gebruik maakt van je voorrang omdat de kans op een aanrijding dan te groot is.
  • Thomas Wegner

    6 jaar geleden
    FAIL voor het busje...
  • Frank van den Ekart

    6 jaar geleden
    Je kunt ze met alle technieken zicht geven . Maar inzicht gaat niet lukken . Dat is zelfs voor hoog opgeleide mensen lastig . Maar die drukken toch zulke projecten er door . We staan in de baby schoenen van een nieuw tijdperk en zullen daarvoor moeten bloeien zweten en huilen helaas.
  • Tom Van Calster

    6 jaar geleden
    @Jan Standaert : En hoeveel fouten maken menselijke bestuurders ? Geef me dan toch maar die computer met kuren. Veel minder fouten .
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    De techniek gaat veel te snel ten dienste van het kapitaal. Ze doen ons veel geloven , maar eerst zien en dan geloven.