Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Treinen minder stipt dan blijkt uit officiële statistieken"

De treinen rijden minder stipt dan blijkt uit de officiële stiptheidsstatistieken van de NMBS. Dat zeggen reizigersorganisaties Navetteurs.be en TreinTramBus, die de afgelopen twaalf maanden stiptheidscijfers verzameld hebben. De organisaties vinden, net als Inter-Environnement Wallonie en Test-Aankoop, dat de huidige maandelijkse publicaties te globaal zijn en niet overeenkomen met het aanvoelen van de reizigers.

7 reacties

  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    wat had je gedacht !! neem eens de trein dan weet je het wel
  • John Nelis

    6 jaar geleden
    Serieus, allez das straf! Die zogenaamde officiële statistieken komen van Infrabel en de NMBS zelf. Als je statistieke gegevens en metingen niet representatief zijn op het onderwerp, dan zijn die statistieken waardeloos.
  • Luc Vermeulen

    6 jaar geleden
    De NMBS foefelt al jaren met de stiptheidscijfers! De vertragingen door "overmacht" moeten in de statistieken niet meegeteld worden. En wie bepaalt wat overmacht is? Juist, de NMBS! En daar komt nog het feit bij dat een trein met 5:59 min vertraging voor de NMBS op tijd is! En de reistijd voor alle trajecten werd jaar na jaar verlengd, zodat er al de nodige vertraging in het reisschema werd ingebouwd. Zal ik doorgaan? Er is bijna geen enkele trein die echt op tijd rijdt!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Statistieken zijn er doorgaans om iets aan te tonen dat er in werkelijkheid niet is.
  • Ed Toer

    6 jaar geleden
    Op een statistiek heb ik nog nooit kunnen zien hoe laat het is of een prijs op gelezen Stop er mee en leer de klok lezen