"Zen was alles wat Hoshi nodig had"

Toen eskimohond Hoshi 11 jaar was, moesten zijn beide ogen verwijderd worden, ten gevolge van glaucoom. Hoe het daarna verder moest met de blinde hond, was een vraagteken, ook voor baasje Pauline Perez uit Washington in de VS. Tot Perez tijdens een bezoek aan een dierenasiel dwergkees Zen opmerkte. Ze was dadelijk verkocht en nam de hond mee naar huis. Zen werd als het ware de blindengeleidehond van Hoshi. Met een aandoenlijke Instagramaccount als resultaat, waar de belevenissen van beide honden kunnen worden gevolgd.

Perez op dierenwebsite The Dodo: "Wisten wij vooraf veel hoe belangrijk hij zou worden in het leven van Hoshi! Want ik was wel wat bezorgd hoe Hoshi zou reageren toen ik Zen van het dierenasiel mee naar huis bracht. Maar hij blafte zelfs niet naar hem. Hij rook aan hem en bleef dicht in zijn buurt. Nu zijn ze onafscheidelijk. Uiteindelijk bleek Zen dus alles wat Hoshi nodig had."

"Ze zijn als vrienden die samen trektochten ondernemen. We binden beiden met een touw aan elkaar vast, met Zen die de leiding neemt. Het is nu zelfs zover gekomen dat, als ze los van elkaar lopen, toch in elkaars buurt blijven."

"Hun vriendschap werkt wederzijds, want dankzij Hoshi is Zen veel rustiger geworden."

Meest gelezen