© Anneke Maris

© Anneke Maris

© Anneke Maris

© Anneke Maris

© Anneke Maris

© Anneke Maris

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw leslokaal voor EHBO-lessen Rode Kruis op campus Russelberg

Sinds de start van het nieuwe schooljaar worden de lessen eerste hulp van het Rode Kruis in Tessenderlo niet meer gegeven in het vertrouwde leslokaal achter het gemeentehuis van Tessenderlo, maar in een nieuw EHBO lokaal op Campus Russelberg.

Anneke Maris

Overdag wordt het lokaal gebruikt door leerlingen en leerkrachten van Campus Russelberg. ’s Avonds en in het weekend kan het Rode Kruis van Tessenderlo gebruikmaken van het lokaal. Op die manier kunnen beide partijen gebruikmaken van een aangenaam leslokaal met up-to-date lesmateriaal. Op de nieuwe lesplaats is er meer ruimte om aan de geïnteresseerde cursisten de kneepjes van de eerste hulp aan te leren. Er is voldoende opbergruimte voor didactisch materiaal en tijdens de pauze kunnen de cursisten even uitblazen in de zitruimte. Deze aangename samenwerking tussen het Rode Kruis van Tessenderlo en Campus Russelberg is niet nieuw. Al sinds vele jaren werken beide partijen samen in het kader van lessen EHBO, stickerverkoop van het Rode Kruis, bloedgeefactie van de secundaire scholen enzovoort.

De eerste cursussen zijn reeds achter de rug. Er werd al twee keer een EHBO cursus gegeven van 16 uur met 32 deelnemers in totaal, één keer een helpercursus van 16 uur met tien deelnemers en één keer een cursus reanimatie en defibrillatie van drie uur en met 17 deelnemers. "Dat wij uitermate blij zijn met deze fantastische infrastructuur spreekt voor zich", klinkt het bij het Rode Kruis. "En als Rode Kruis afdeling Tessenderlo zijn we de directie van Campus Russelberg zeer dankbaar."

De volgende cursussen zijn reeds ingepland vanaf januari 2018. De cursusdata kan je steeds vinden op de website www.tessenderlo.rodekruis.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer