BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Burgemeester Aalst haalt zwaar uit naar justitie tijdens herdenking overval Delhaize: "We hebben recht op de waarheid"

De Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) heeft tijdens de herdenking van de overval van de Bende Van Nijvel in Aalst, scherpe kritiek geuit op het gerecht. Dat ging "jarenlang verkeerd om met slachtoffers", vindt D'Haese. "We zitten in een soort strafrechtelijke rollercoaster. Godzijdank blijven slachtoffers, nabestaanden, getuigen en zelfs een beperkt aantal goedmenende politici de druk op de ketel houden. Het is wrang te moeten vaststellen dat enkel volgehouden persaandacht ertoe leidt dat nabestaanden de aandacht krijgen die ze verdienen."

82 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    De burgemeester van Aalst komt qua kennis en ethiek nog niet tot aan de enkels van Geens , anders had hij dit item helemaal anders aangepakt.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Anna je moet wel volledig op de hoogte zijn en niet voor 50% hé.
  • Rene Wevers

    6 jaar geleden
    Proficiat voor die Burgemeester geweldig eindelijk eens een oprecht man. Maar dan verschijnt die ijskoude robot namens Geens, je zou verwachten dat hij de Burgemeester ondersteund maar niets van! Ik heb hem persoonlijk mogen leren kennen,je ondersteunen, helpen, zelfs nieteens luisteren, gsmke en uurwerk kijken om te zeggen ga ergens anders zagen meneertje met je verdwenen dochter IJSKOUD die man. En zoals Ben Zuidema vorige week al zij het systeem was toen AL rot en dat is nu nog erger.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    De waarheid heeft zijn rechten, ook op een kerkhof. Het is misschien een minder geschikte plaats zijn maar iedereen zal het gehoord hebben. Jammer dat het allemaal niks gaat uithalen. Hier zitten politieke zwaargewichten achter waar niet mag aan geraakt worden.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Dit is geen politiek op een kerkhof, maar hier wordt de klare waarheid verteld. Wat is er meer dan in 30j gebeurd met dit dossier en waarom de overheveling naar Charleroi? Heel die zaak stinkt zo erg, dat de politieke machthebbers beginnen te bibberen en er alles aan doen om dit potje gedekt te houden. Zeker als er nu nog tips binnenstromen, waarom toen niet vlak na die overvallen?