© Facebook

Mama toont met straffe foto dat kinderen niet het einde van haar carrière betekenden

In een recent interview met de Duitse krant Tagesspiegel zei kunstenares Marina Abramovic dat kinderen je carrière belemmeren. De Amerikaanse mama Hein Koh las het artikel en is het daar niet mee eens. Dat bewijst ze met een foto waarop ze haar tweeling borstvoeding geeft en tezelfdertijd op de computer werkt.

vwh

“Ik liet al drie abortussen uitvoeren, want ik was er zeker van dat kinderen een ramp zouden zijn voor mijn werk. De energie in je lichaam is beperkt en indien ik moeder was, had ik die moeten verdelen”, zei Abramovic in de Duitse krant. De uitspraak lokt verontwaardigde en boze reacties uit van over de hele wereld en ook mama Hein Koh, een artieste uit Brooklyn, is het allesbehalve eens met haar standpunt. Als antwoord op het controversiële interview richt ze zicht tot Abramovic met een foto van haar tweeling, gemaakt in mei vorig jaar. Daarop is te zien hoe ze haar baby’s van vijf weken oud borstvoeding geeft in bed, terwijl ze werkt.

Betere kunst

“Toen mijn kinderen vijf weken waren en ondanks het slaaptekort en veelvuldig borstvoeding geven, kreeg ik toch nog dingen gedaan. Marina Abramovic denkt dat kinderen vrouwen in de kunstwereld tegenhouden, maar wat een nonsens. Het enige wat Marina kan doen is praten vanuit haar eigen ervaringen. Misschien klopt het voor haar, maar daarom is het nog geen waarheid voor iedereen”, schrijft ze.

© Facebook

“Mama worden heeft me persoonlijk geholpen om een betere artieste te worden. Ik leerde efficiënt te zijn met tijd, om de dingen die echt belangrijk zijn prioriteit te geven en de rest te laten varen. Ik kan multitasken als een kampioen. Ik leerde functioneren, ook al moest ik het stellen met weinig slaap en dankzij het moederschap sijpelden er veel nieuwe emoties in mijn werk waardoor het gelaagder en interessanter werd”, voegt ze eraan toe.

Grote uitdaging

“Ik wil hiermee niet gezegd hebben dat ouders in het kunstwereldje beter zijn als artiest dan kunstenaars zonder kinderen of dat mensen zonder kinderwens nooit interessant werk zullen afleveren. Ik bedoel hiermee wel dat het ouderschap een uitdaging is in het leven zoals je veel andere uitdagingen hebt. Als je het omarmt en creatieve oplossing vindt, kan je veranderen in de beste versie van jezelf. Het is belangrijk om na te denken in welke mate uitdagingen je vooruit kunnen helpen in plaats van te peinzen over de manieren waarop ze je kunnen blokkeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer