Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Duitse verpleger gaf overdosis hartmedicijn aan patiënten om held te lijken: 100 dodelijke slachtoffers

BuitenlandJustitie in Duitsland houdt een verpleger verantwoordelijk voor de dood van ongeveer honderd patiënten in ziekenhuizen in Delmenhorst en Oldenburg. Justitie maakte dat vandaag bekend na afloop van het toxicologisch onderzoek.

0 reacties

  1. Vanmiddag behandeling in beroep over dood anorexiapatiënte (14) in UZ Gent

    Vanmiddag behande­ling in beroep over dood anorexiapa­tiën­te (14) in UZ Gent

    Vanmiddag wordt het beroep behandeld in de zaak rond de dood van een 14-jarige anorexiapatiënte. Het Gentse UZ werd in december van vorig jaar veroordeeld tot het betalen van bijna 200.000 euro aan boetes, schadevergoedingen en gerechtskosten voor de dood van een 14-jarige anorexiapatiënte. De verpleegster die de sonde verkeerd inbracht, werd schuldig bevonden maar kreeg geen straf. "Wij krijgen onterecht alles in onze schoot geworpen", klonk het toen bij het UZ.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”