rv
Volledig scherm
© rv

Na getuigenis ex-stewardess: "Dagelijks mensen ziek door giftige stoffen in vliegtuig"

LuchtvaartEr is wel degelijk een probleem met mensen die ziek worden van giftige stoffen in vliegtuigen. Dat stelt vakbond ACV na de getuigenis van een ex-stewardess in 'Het Laatste Nieuws’ en van een Nederlandse piloot in het tv-programma Zembla. “Wij willen dat er maatregelen genomen worden.”

33 reacties

  • Koen Gladines

    6 jaar geleden
    Dit is inderdaad wel degelijk een issue dat meer aandacht verdiend. Maar het veralgemenen van het probleem is een stap te ver denk ik. Het gaat hier over zeer uitzonderlijke gevallen. En in de luchtvaart gelden wat betreft gezondheid wel degelijk specifieke regels. Zo bv. ook mbt radioactieve straling omdat men zich dichter bij de atmosfeer bevindt e.d.
  • Da Ke

    6 jaar geleden
    Ook ervaren dat de lucht inderdaad naar verbrandingsgassen ruikt.
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Beste Kris Delrue, als intercontinentaal piloot met 17 jaar ervaring denk ik wel enige kennis te bezitten. De kans op een ‘fume event' is mini,minimaal maar in dat geval ga je de vlieghoogte verlagen wat een standaard procedure is. Wat deze dame wel zou sieren is enkel de naam van de vliegmaatschappij te noemen omwille van eventuele veiligheidsgebreken.
  • Sarah Vandeurzen

    6 jaar geleden
    Ik heb dit echt nog nooit eerder gehoord. Mijn man vliegt wekelijks naar Japan voor zijn werk. Hij zit echt in heel veel verschillende vliegtuigen voor ongeveer 48 uur per week en nog nooit meegemaakt.
  • Jef Diereageert

    6 jaar geleden
    Er bestaan lijsten van luchtvaartmaatschappijen die meer of minder besparen op de ingeblazen lucht in vliegtuigcabines, een soort top 10 van de beste en de slechtste presterende. Men zou besparen op de brandstof voor de motoren die de airco enz aandrijven. vandaar dat mensen , vooral op langere vluchten last krijgen van hoofdpijn en gevoeliger zijn voor kleine tromboses in de aders van de benen. Deze lijsten hebben een aantal jaar geleden in verschillende kranten gestaan.