Organisatoren zoeken getuigen van dodelijk ongeval aan Blankenbergse Pier, politie sluit onderzoek af

© edm

De organisatoren van het halloweenfeestje op de Pier waar afgelopen zaterdagnacht een dodelijk ongeval plaatsvond, gaan op sociale media op eigen houtje op zoek naar getuigen van het incident. Vreemd, want de politie heeft het onderzoek inmiddels afgesloten.

jve

In de nacht van zaterdag op zondag kwam de 27-jarige Amaury Derhé om het leven toen hij in het ijskoude zeewater terechtkwam. Volgens de politie, dat het onderzoek ondertussen afsloot, viel de man per ongeluk in het water nadat hij op de balustrade van de Pier kroop.

Andere getuigen beweren echter dat de man onder invloed was en zelf in water sprong. Hij zou daarbij aangemoedigd zijn door anderen. De hulpdiensten probeerden Amaury nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat voor de Brusselaar.

Organisator Cherry Moon gaat nu via Facebook op zoek naar getuigen van het dodelijk ongeval. “Ter nagedachtenis van Amaury die ons te vroeg heeft verlaten. Was jij op Cherry Moon Retro in de nacht van 4 op 5 november? Contacteer dan de politie”, staat er te lezen op de Facebookpagina van Cherry Moon. Bij de politie was ontkent men dat er nog steeds een onderzoek loopt of dat het tips zoekt. Het telefoonnummer van de politie werd ondertussen wel verwijderd bij de oproep. “Het bewuste bericht op Facebook is intussen aangepast. Het klopt niet dat wij op zoek gaan naar tips want het onderzoek is afgesloten”, zegt Philippe Denoyette, woordvoerder van de lokale politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen