© Getty Images/iStockphoto

Vrouw springt van balkon op derde verdieping na vermeende verkrachting

Een 34-jarige man uit Tongeren riskeert een celstraf van 20 maanden voor verkrachting van een vrouw uit Luik. Volgens het slachtoffer werd ze in zijn auto gesleurd, verkracht in zijn appartement en opgesloten terwijl de man naar de nachtwinkel ging. Ze zag geen andere uitweg dan te ontsnappen door van het balkon te springen. De man ontkent alles.

shdf

Op zondag 8 november 2015 om half een ‘s nachts werd de politie opgeroepen voor een gewonde vrouw aan een appartementsblok in Tongeren. Het slachtoffer was enkele minuten eerder van de derde verdieping gesprongen en in een struik terechtgekomen. Ze werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Zelf verklaarde de vrouw nadien dat de eigenaar van het appartement haar eerder die avond aan het station van Luik in zijn wagen had gesleurd. Eenmaal aangekomen in Tongeren zou hij haar hebben verkracht, dwong hij haar te douchen en sloot hij haar op terwijl hij in de nachtwinkel om een biertje ging. Detail: zijn driejarig zoontje lag in zijn slaapkamer te slapen op het moment van de feiten.

Sigaretje roken

Toen de man terugkwam van de nachtwinkel, trof hij de vrouw zwaargewond aan in de struik voor het gebouw. “Ze wilde een sigaretje roken toen ik voor ons wat blikken bier ging halen”, vertelde hij. “Ik zei dat ze niet binnen mocht roken dus dat ze maar even op het terras moest gaan staan. Ik deed de deur van het appartement op slot omdat ik schrik had voor diefstallen, niet om haar op te sluiten. Waarom ze dan van het balkon sprong? Ik heb geen flauw idee.” Ook de verkrachting ontkent hij. “Ze lag dronken te slapen op een bankje in Luik. Ik wilde haar helpen en nam haar mee naar Tongeren. Eenmaal thuis heb ik haar gevraagd om seks met me te hebben, ik heb haar zeker niet gedwongen. Ze heeft nooit nee gezegd.”

Slagen aan ex

De procureur gelooft echter niets van zijn uitleg, gezien zijn eerdere veroordeling voor verkrachting. “Waarom zou mevrouw van de derde verdieping springen als ze er niet tegen haar zin was?”, klonk het. Er wordt een celstraf van 20 maanden en een ontzetting uit de rechten geëist. Het ziekenfonds vraagt een terugbetaling van 4.240 euro.

De man moest verder ook verschijnen voor slagen aan zijn ex-vrouw. Ook zij gaf aan dat hij haar regelmatig opsloot. Hiervoor riskeert hij zes maanden met uitstel onder voorwaarden. Zijn advocaat vraagt in beiden zaken de vrijspraak. Vonnis volgt op 7 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer